Slaglille Bjernede Gymnastik og Idrætsforening SBG&I.

Slaglille Bjernede Skytte- Gymnastik og Idrætsforening blev stiftet d.22.marts 1870. Hermed er vi en af de ældste idrætsforeninger Ikke bare i Sorø kommune, men i hele landet.

1870, det er lige efter nederlaget i den Slesvigske krig. Danmark er slået. Danmark har mistet en væsentlig del af sit areal. Efter de første traumer havde lagt sig, begyndte livsviljen at vende tilbage.
Skytteforeningerne opstod ude i de små sogne, som noget at samles om, noget der kunne give stoltheden ny næring, og landsbyerne, der med den tids færdselsmidler lå meget isolerede, en identitet.

Truslerne har ændret karakter i løbet af de 146 år, der er gået. Man kan sagtens komme frem og tilbage til hvor som helst i dag, og Slaglille Bjernede er blevet en del af Sorø kommune.

Vi ramte alle krisen og det har lukket mange små virksomheder og foreninger.
Sbg&i har vist at have en overlevelsesinstinkt og en fightervilje, da både lokalsamfundets og idrætsforeningens eksistens blev truet, da skolen også blev lukket.

Vi tror på at en væsentlig faktor i vores forening er et solidt tag om det at være en aktiv og en nytænkende idrætsforening.
Vores fodbold afdeling er nok den mest iøjnefaldende. Den samler sammen med Alsted Fjenneslev gymnastik og idrætsforening AFG i ”Team AS Fodbold” ca. 70 børn med forældre.

Vores Gymnastik afdeling samarbejder med Pedersborg Gymnastik og idrætsforening PGI
Vores Badminton afdeling sammenarbejder ligeledes med Alsted Fjenneslev gymnastik og Idrætsforening AFG.

Sbg&i holder Seniordag en gang om året for dem, der var med til at drive klubben for mange år siden og der har Sbg&i i den forbindelse fået etableret måske Danmarks bedste Krolfbane og har et Krolf hold kørende.
Sbg&i har holdt store Krolf mesterskaber og har i den forbindelse måtte etablere en bane mere så der på nuværende tidspunkt er 2 gode baner at spille på.

Så tros skolen lukkede præsterede Slaglille Bjernede at få flere medlemmer i foreningen.

Sbg&i har holdt gadestævne og byfest siden 1989, med fodbold om dagen og fest i vores store telt om aftenen og vi har holdt 80’er fest i Pedersborg hallen hvert år siden 2011 med stor støtte fra de lokale og er altid godt besøgt.

Det lokale forsamlingshus benytter Sbg&i til et årligt Børnediskotek hvor alle unge mennesker kan komme og danse til det sidste nye musik hvis der ikke lige skal spises pølser og drikkes sodavands drinks.

D.9.januar 2016 fik Sbg&i udelt prisen som årets idrætsklub i Sorø kommune og det er vi selvfølgelig stolte af.

Sbg&i beskriver sig selv som en klub, der alt i alt gerne vil samarbejde med andre – bare vi stadigvæk kan kalde os selv for Slaglille Bjernede Gymnastik og Idrætsforening.